Tuesday, December 7, 2010

PENGHIJRAHAN kami

salam maal hijrah buat semua muslimin dan muslimat di seluruh dunia, khasnya buat keluarga, sanak saudara dan teman.semoga tahun baru ini akan lebih diisi dengan amalan dan jauhilah kami dari kemurkaanNya.

" PENGHIJRAHAN kami " post kali ini adalah mengenai sambutan maal hijrah dengan aktiviti riadah bersama keluarga.seawal 5.50pagi kami sudah bangun dan mulakan pendakian pada jam 6.50pagi.

LOKASI : BROGA HILL
PENDAKI : ibunda, kak dayah, angah, amira dan saya. (semua perempuan)

ini pendakian pertama ain.walaupun broga hill ni sangat dekat dengan rumah, tapi hari ini baru berpeluang mendaki.sebelum ini ain sudah mendaki 4 jenis gunung.tapi kali ini berbeza sedikit kerana daki bukit bersama KELUARGA!!.

permulaan nampak OK.tapi setelah 2/4 bukit, sesuatu telah berlaku.IBU PITAM!!.mungkin kerana terlalu laju di permulaan.alhamdulillah tiada apa2 yg serius.pada mulanya, ain dah tak kasi ibu teruskan.tapi ibu cakap alang2 dah datang, so, ibu gagahkan diri naik sampai atas.TAHNIAH IBU!!~gembira sangat sampai banyak gambar ibu ain ambil.

alhamdulillah semuanya selamat, walaupun banyak kali ibu jatuh.risau pulak.tapi ibu kata OK.. =) no problem"PENGHIJRAHAN kami" insyaAllah ingin cuba memajukan diri.dari segi amalan, pelajaran, kewangan dan kesihatan.insyaAllah ain akan cuba bantu ramai lagi orang diluar sana,.jadi sesiapa yang ingin mengubah hidup supaya lebih sihat, cergas, aktif dan pendapatan sampingan, anda hanya perlu beritahu ain.dan ain sudi membantu..

SALAM MAAL HIJRAH

4 comments:

noor amirah bt ahmad said...

=] semoga berterusan! bestnya mendaki dgn family

NuRuL AiN said...

semestinya...best..pertama kali..tapi risau jugak waktu ibu pitam..mungkin disebabkan x sarapan...fuh!!~cuak..alhamdulillah x de pape serius yg brlaku

Anonymous said...

seronoknya ainn..bangganya dpt anak mcm ainn..mak ain nampak muda bila dakiii..heheh

-saiyidah

NuRuL AiN said...

syida: mak telah dicabar oleh anak2nya,,haha